5 de setembre del 2012

PATATES DUQUESSA

Les patates duquessa, "pommes duchesse" en francès, són una guarnició típica francesa, molt fàcils de fer i també molt originals.

Ingredients:

  • 500 grams de patates
  • 50 grams de mantega
  • 2 ous
  • 50 grams de formatge rallat ( tipus gruyere)
  • Sal
  • Pebre negre 
  • Nou moscada
Elaboració:
Primer de tot bullirem les patates, amb pell, amb força aigua amb sal.Un cop bullides les pelem i passem pel passapurés o aixafem amb una forquilla fins que quedin amb textura de puré.
Afegirem la mantega, pebre i nou moscada. Separarem les clares dels rovells i posarem els rovells a la patata juntament amb el formatge.
Folrarem la plata del forn amb paper i posarem les patates en una manega pastissera, els i donarem forma de remolí, les pintarem amb la clara que teníem reservada i al forn uns 15 minuts a 200 graus. (sempre em de vigilar el temps de cocció, perquè cada forn funciona diferent)

16 comentaris:

  1. Deben estar ríquisimas estas patatas, me las apunto

    ResponElimina
  2. Doncs sí, Sandra, que fàcils! I queden molt xules. m'ho apunto! Les duchesse poden acompanyar molts plats, em penso! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'encantaràn i com tu dius poden acompanyar infinitat de plats!!!

      Elimina
  3. Tenen molt bona pinta! Les probaré a fer perquè em semblen molt originals la forma de presentació i per un sopar on tens convidats, segur que queden genial! Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Laura, ja em diràs que tal el resultat!!!

      Elimina
  4. Quina pinta, semblem tant bones i tant fàcils! les haurem de tastar!!

    ResponElimina
  5. Estas patatas son estupendas, solas o como guarnicón de platos, a mi me encantan. Besos

    ResponElimina
  6. Que estupenda guarnición. Me has recordado que hace tiempo que no las preparo y me apetecen un montón.
    Besos

    ResponElimina
  7. Que receta mas fina, y rica, no la he probado nunca, pero tienen toda la pinta de estar deliciosas. Besicos

    ResponElimina
  8. Quina recepta més original i amb tant bona presència...mmmmmmmm

    Sandra, fes-li una ullada al meu bloc, tens una coseta allà ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Noelia!!!
      Es molt gratificant quant et reconeixen la feina ben feta!!!
      Una abraçada

      Elimina