14 de setembre del 2012

Melmelada de tomàquet i de ceba!!!

De cara al cap de setmana sempre ve de gust preparar alguna cosa d'aperitiu, doncs aquí us proposo unes melmelades casolanes que posades pel damunt d'una torradeta de pa amb una mica de formatge serà un aperitiu excel·lent!!!




Per la melmelada de tomàquet:
  • Tomàquets ( madurs)
  • Sucre
  • Rajolí de suc de llimona
  • Pebre negre
Per la melmelada de ceba:
  • Ceba
  • Sucre moreno
  • Mantega





Preparació:

Per preparar la melmelada de ceba, posarem a fondre en una cassola la mantega un cop s'hagi fos afegirem la ceba tallada i el sucre moreno, i ho deixarem al foc lent, fins que la ceba es faci i el sucre es "caramelitzi", un cop estigui feta la podem deixar tal qual o bé triturar-la amb la batedora.

Per preparar la melmelada de tomàquet posarem una mica d'oli en una cassola i quant estigui calent afegirem els tomàquets tallats a trossos, el sucre, el raig de suc de llimona i una mica de pebre negre i ho deixarem reduir a foc lent fins que el sucre hagi caramelitzat i ens quedi una textura de melmelada.

Tant la melmelada de ceba com la de tomàquet necessiten molt temps i foc molt lent...!!!!!!


6 comentaris:

  1. Les melmelades dolces fetes amb verdures sempre m'agraden molt, Sandra, o sigui que un 10 per les teves! Bon cap de setmana, guapa.

    ResponElimina
  2. Hola Sandra, qué bona pinta! En un altre blog he vist una mermelada de tomàquet i també m'ha semblat espectacular la recepta. Mira que m'agrada la mermelada de tomàquet, pero mai m'havia plantejat fer-la. Pero, ho has explicat d'una manera que sembla fàcil, intentaré fer-la i a veure que tal! La de ceba no crec que m'animi perquè la ceba m'agrada pero la justa i necessària!
    Una abraçada i bon cap de setmana.

    Laura
    queteapetecehoy.blogspot.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat es que són fàcils de fer, el que necessiten molt de temps, prova-les segur que t'encantaràn!!!

      Elimina
  3. Sandra que mermelada mas rica y caserita, para un pedazo de aperitivo. Besicos preciosa

    ResponElimina